Hypotheek in Duitsland

AMSTERDAM – Onze jongste Geldgids heeft eens goed naar Duitse hypotheken gekeken en de conclusie luidt zonneklaar: oerdegelijk en veel goedkoper! Dat zit ‘m natuurlijk in de rente: die ligt 1 à 2 procent lager dan bij Nederlandse banken. Bij een hypotheek van pakweg 250.000 euro betekent dat 2.500 tot 5.000 euro minder rentelasten per jaar.

Het goede nieuws luidt dat zo’n hypotheek niet meer een exclusief feestje is voor een paar landgenoten bij de Duitse grens. De Volksbank Emmerich-Rees kwam vorig jaar als eerste met een aanbod voor de hele Nederlandse markt. Inmiddels lopen meer banken, met hulp van een Nederlandse tussenpersoon, er warm voor. Er zitten wel voorwaarden aan en die zijn strenger dan bij ons. Zo zal het altijd gaan om een bankspaar- of annuïteitenhypotheek. Dus geen aflossingsvrije variant, die bij ons overigens ook sterk ter discussie staat. Boetevrij aflossen is vaak beperkt.

Leren kennen

Ook wil de Duitse bank jou, jouw levensomstandigheden en jouw huis persoonlijk leren kennen, wat eigenlijk heel verstandig is. Daarbij gaan de Duitsers niet uit van jouw bruto inkomen, maar van jouw netto besteedbaar inkomen en ze eisen een vast dienstverband. Ten slotte financieren zij maximaal 85 procent van de executiewaarde, wat neerkomt op 70 tot 75 procent van de aankoopwaarde van de woning. Dit maakt deze route vooral toegankelijk voor mensen die hun hypotheek op een bestaand huis met een ruime overwaarde willen oversluiten.

Waarom zouden Nederlandse hypotheekverstrekkers daar geen voorbeeld aan kunnen nemen?

bron: De Telegraaf

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag!

smartfee logo wit

Al 25 jaar is Corné Leenaars actief in de financiële wereld. Hij heeft ervaring in de bankwereld, bij mid-office organisaties en bij makelaars. Hij heeft zich verder gespecialiseerd in hypotheken. Er is geen hypotheekproduct dat Corné niet kent en via Smartfee kan hij de gewenste hypotheek ook bij alle partijen onderbrengen, waaronder de Duitse Volksbank. Smartfee is onafhankelijk en zal altijd kiezen voor de beste oplossing voor jou als klant. Persoonlijk financieel advies op maat. 

Adres

G. v. Nijenrodestraat 154A, Breukelen

Contact

Tel: 030 – 267 6382
Mail: info@smartfee.nl

Openingstijden

Ma t/m Vr
09.00 - 17.30

In de avonduren op afspraak

Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab