Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Voordat je een huis gaat kopen wil je natuurlijk weten wat er binnen jouw mogelijkheden ligt. Wat kun jij maximaal lenen. Dat zoekt fijner en zo voorkom je teleurstellingen achteraf als jouw droomhuis toch niet haalbaar blijkt. Met de tool van de Hypotheekbond kunje jouw maximale hypotheek berekenen en krijg je gemakkelijk een indicatie van wat de financiële mogelijkheden zijn. Smartfee wil graag in een persoonlijk gesprek dit verder uitwerken tot een advies op maat. Zodat jouw droomhuis wel bereikbaar wordt.
Door middel van het invullen van jouw gegevens in de tool krijg je een goede eerste indicatie. Als eerste is jouw bruto inkomen een belangrijke indicator. Maar ook hoe je dit verdient. Doe jij dit in loondienst of ben je eigen ondernemer? En krijg jij misschien nog extra’s zoals een dertiende maand? Daarnaast kun je ook het inkomen van jouw partner meenemen in de berekening, als je samen een huis wilt kopen. Naast jouw verdiensten is het ook belangrijk inzicht te krijgen in jouw financiële verplichtingen. Heb jij bijvoorbeeld een studieschuld of loopt er een krediet op jouw naam? Ben je eerder gescheiden en betaal je maandelijks alimentatie? Dat zijn allemaal factoren die ook een rol spelen in de bepaling van jouw maximale hypotheek. Vervolgens is het belangrijk te weten voor welke rentevast periode je kiest. Kies je voor de laagst mogelijke rente, dan is de rentevastperiode vaak kort en dat heeft invloed op de hoogte van jouw hypotheek.
Heb je nu met deze tool een indicatie gekregen, dan ga ik graag met jou zitten om de verschillende hypotheekvormen met je door te nemen. Kies je voor een annuïtaire hypotheek met veel zekerheid en altijd dezelfde hoogte in lasten, of kies je voor lineair, waarbij je in het begin meer aflost om later wat meer financiële ruimte te krijgen? Graag vergelijk ik de verschillende vormen van hypotheken met jou en afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie, maak ik graag een advies op maat. Een adviesgesprek is altijd gratis, de koffie staat klaar.
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies.
Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.
Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG.
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.
Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’.
Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op.
Al 25 jaar is Corné Leenaars actief in de financiële wereld. Hij heeft ervaring in de bankwereld, bij mid-office organisaties en bij makelaars. Hij heeft zich verder gespecialiseerd in hypotheken. Er is geen hypotheekproduct dat Corné niet kent en via Smartfee kan hij de gewenste hypotheek ook bij alle partijen onderbrengen, waaronder de Duitse Volksbank. Smartfee is onafhankelijk en zal altijd kiezen voor de beste oplossing voor jou als klant. Persoonlijk financieel advies op maat.
G. v. Nijenrodestraat 154A, Breukelen
Tel: 030 – 267 6382
Mail: info@smartfee.nl
Ma t/m Vr
09.00 - 17.30
In de avonduren op afspraak