Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
De vraag “Wat is mijn financiële ruimte bij een Hypotheek” wordt vaak gesteld. Zowel door mensen die voor het eerst een hypotheek afsluiten, als door mensen die hun huidige hypotheek willen verhogen voor wat extra financiële ruimte. De beslissing is genomen, je gaat (samen) een huis kopen. Een grote stap die heel erg leuk maar ook vaak spannend is. Misschien heb je al een huis op het oog of moet je nog volop gaan zoeken. Het is prettig als je voordat je tegen je droomhuis aanloopt je al weet wat je financiële ruimte is. Want zeker in deze tijd is snel kunnen handelen belangrijk. En als je al weet waar je aan toe bent, zoekt dat toch meer ontspannen. Ook helpt het de zoektocht gerichter te maken en weet je in welke prijsklasse je kan zoeken.
Of jij jouw huidige hypotheek kunt verhogen hangt af van een aantal factoren. De marktwaarde van jouw woning is belangrijk, maar ook de hoogte van jouw huidige hypotheek en jouw inkomen is belangrijk. Als je aan de voorwaarden voldoet heb je de mogelijkheid jouw hypotheek te verhogen. Dit kun je gebruiken voor het verbouwen van jouw woning, maar ook om een beetje extra financiële ruimte te krijgen. Die kun je gebruiken als aanvulling op jouw pensioen, om jouw kinderen te laten studeren of andere belangrijke zaken in het leven. Als jij jouw huis onder NHG heeft gekocht dan kan ook de verhoging onder NHG worden afgesloten. Dan moet er een nieuw taxatierapport worden gemaakt.
Smartfee.nl geeft voor zowel de eerste hypotheek als het verhogen van de huidige hypotheek graag een volledig en deskundig advies. De keuze is enorm. Smartfee biedt naast de meeste Nederlandse aanbieders van hypotheken ook de Volksbank in Duitsland aan. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies.
Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.
Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG.
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.
Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’.
Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op.
Al 25 jaar is Corné Leenaars actief in de financiële wereld. Hij heeft ervaring in de bankwereld, bij mid-office organisaties en bij makelaars. Hij heeft zich verder gespecialiseerd in hypotheken. Er is geen hypotheekproduct dat Corné niet kent en via Smartfee kan hij de gewenste hypotheek ook bij alle partijen onderbrengen, waaronder de Duitse Volksbank. Smartfee is onafhankelijk en zal altijd kiezen voor de beste oplossing voor jou als klant. Persoonlijk financieel advies op maat.
G. v. Nijenrodestraat 154A, Breukelen
Tel: 030 – 267 6382
Mail: info@smartfee.nl
Ma t/m Vr
09.00 - 17.30
In de avonduren op afspraak