Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
26 maart 2020
Smartfee begrijpt dat ook jij in deze moeilijke en verwarrende tijd vragen heeft over het afsluiten van een hypotheek of ander financieel advies. In het volgende artikel wordt op een rij gezet hoe de verschillende geldverstrekkers omgaan met hypotheekaanvragen nu de uitbraak van het coronavirus voor meer financiële onzekerheid zorgt en impact heeft op persoonlijk advies. Weet ook dat Smartfee jou daarin graag bijstaat en ook in deze onvoorspelbare tijd jou een vertrouwd advies op maat kan geven.
Er is bij 29 geldverstrekkers geïnventariseerd of en hoe zij hun beleid hebben aangepast en hoe zij omgaan met de noodgedwongen versnelde digitalisering van advies. Er is gekeken hoe de partijen omgaan met digitaal ondertekenen van belangrijke documenten, verlenging van offertes, identificatie op afstand en klanten die nu te maken krijgen met bijvoorbeeld werktijdverkorting. “Veel aanbieders zijn flexibel en hebben hun beleid inmiddels aangepast.”
Digitaal ondertekenen van belangrijke documenten is mogelijk bij de meeste geldverstrekkers, maar niet bij marktleider Rabobank. Daar wordt nog uitgezocht of het mogelijk kan worden gemaakt. Dat geldt ook voor ABN Amro, Florius, BLG, ING, Lloyds Bank en Woonfonds. Bij Rabo-label Obvion is digitaal ondertekenen wel mogelijk. Een aantal partijen geeft specifiek aan welke documenten digitaal mogen worden ondertekend. Bij onder meer Argenta kan de adviseur ook via mail aangeven dat de klant het renteaanbod accepteert.
Bij veel partijen kan digitaal worden ondertekend
Offertes kunnen bij enkele partijen worden verlengd in verband met de corona-uitbraak. In de meeste gevallen wordt het per individueel geval bekeken. NIBC is het meest duidelijk: dossiers met uiterste passeerdatum 6 april worden automatisch verlengd tot en met 17 april. ABN Amro, Allianz, Reaal en Syntrus Achmea geven aan het beleid ongewijzigd voort te zetten.
Identificatie op afstand is mogelijk of wordt mogelijk gemaakt. Alleen Hypotrust/IQWOON geeft duidelijk aan dat het niet mogelijk is.
Aanvragers die te maken krijgen met een werkgever die een beroep doet op het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid, moeten in veel gevallen nog wachten op duidelijkheid. Argenta geeft aan dat de bindende offerte geldig blijft, maar bij verwacht inkomensverlies kosteloos kan worden geannuleerd. Is er nog geen bindend aanbod, dan gaat Argenta uit van de laatst bekende inkomenssituatie op basis van de aangeleverde documenten. Ook NIBC en Tulp trekken bestaande bindende offertes niet in bij inkomensverlies door de tijdelijke regeling. Rabobank geeft aan dat er geen beletsel is om een hypotheek te sluiten. “Het uitgangspunt is dat we de aanvrager in loondienst (vast/tijdelijk/flex) op basis van maximaal 100% van het inkomen een hypotheek geven.” Ontstaan er betalingsproblemen, dan verwijzen de meeste partijen naar de (maatwerk)aanpak die zij al hebben voor klanten die in de knel raken. Alleen ABN Amro biedt expliciet een rentepauze van drie maanden bij betalingsproblemen door de coronacrisis. Eerder liet Achmea Bank al weten drie maanden betalingsuitstel te geven.
(Bron: Rob van Laar, vakredacteur Financiële Planning AMweb.nl, 25 maart 2020)
Maak voor een persoonlijk betrouwbaar advies op maat een afspraak met Smartfee. Wij helpen je graag!
Wensen en dromen hebben we allemaal. Om deze te realiseren hebben we, en daar ontkomen we helaas niet aan, geld nodig. Met een financieel plan laat je niets aan het toeval over. Je werkt gericht naar een doel: eerder stoppen met werken, een mooie reis maken of 'gewoon' financiële rust hebben.
Een woning aankopen brengt vaak al genoeg stress met zich mee. Het verhuizen van je spullen, en het opfrissen en opknappen van de woning kost al best veel energie. Gelukkig staat Smartfee voor je klaar!
Een bekend woord, een iets minder bekende betekenis. Je hebt het vast al in het nieuws gehoord, of van je buren. De stijging van de inflatie is de laatste tijd door het dak heen gegaan.
Wanneer je je hypotheek oversluit of wanneer je besluit een ander huis aan te kopen kan het zo zijn dat je verplicht moet aflossen. Hier komen een aantal fiscale vragen bij kijken.
De afgelopen jaren zijn bankkantoren steeds meer aan het verdwijnen. Zo zijn ook de RABOBANK, ING en de ABN AMRO uit het straatbeeld van Breukelen verdwenen en is het ook niet meer even makkelijk naar de bank te gaan voor advies.
Het meenemen van je hypotheek naar een nieuwe woning wordt steeds meer populair. Dit komt omdat de rente op de hypotheek die de mensen al hebben vaak lager is dan de rente die nu aangeboden wordt.
Al 25 jaar is Corné Leenaars actief in de financiële wereld. Hij heeft ervaring in de bankwereld, bij mid-office organisaties en bij makelaars. Hij heeft zich verder gespecialiseerd in hypotheken. Er is geen hypotheekproduct dat Corné niet kent en via Smartfee kan hij de gewenste hypotheek ook bij alle partijen onderbrengen, waaronder de Duitse Volksbank. Smartfee is onafhankelijk en zal altijd kiezen voor de beste oplossing voor jou als klant. Persoonlijk financieel advies op maat.
G. v. Nijenrodestraat 154A, Breukelen
Tel: 030 – 267 6382
Mail: info@smartfee.nl
Ma t/m Vr
09.00 - 17.30
In de avonduren op afspraak