Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
14 april 2022
Nieuwe woningen in Nederland moeten vanaf 1 januari 2020 energieneutraal zijn. Dit houdt in dat alle nieuwe woningen moeten voldoen aan de harde eis dat er evenveel energie opgeleverd moet worden als dat er verbruikt wordt. Huizen zijn echter nog steeds verantwoordelijk voor circa 15% van het totale Nederlandse energieverbruik. Hier is nog flink ruimte is voor verbetering. Daarom is écht duurzaam wonen een woning met 0 op de meter, een woning die niet meer verbruikt dan het oplevert.
Het hoeft niet allemaal tegelijk te zijn, het kan in kleine stappen, zaken die eigenlijk voor zich spreken. Maar waar je, juist omdat het zo voor de hand ligt, nog niet stil bij hebt gestaan. Deze verbeteringen gaan bijvoorbeeld over het uitzetten van je verwarming wanneer je (haast) niet in de desbetreffende kamer bent. Door oude gloeilampen te vervangen door veel zuinigere ledlampen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld korter douchen of een waterbesparende douchekop aanschaffen. Ook is het handig je cv-ketel goed af te laten stellen.
Zoals eerder besproken in voorgaande blogs, is het goed om het gehele huis te isoleren. Hiermee wordt dan ook bedoeld dat de spouwmuren en het dak aangepakt worden. Daarnaast is het aan te raden om driedubbelglas te laten plaatsen. Je komt in aanmerking voor een subsidie tot 30% indien je twee van deze maatregelen treft. Over de subsidies hebben ik ook een blog geschreven, deze kan je hier terugvinden.
Je hebt natuurlijk een grote hoeveelheid elektriciteit extra nodig, als je alles volledig elektrisch maakt. Om dit te compenseren is het bijvoorbeeld een idee om zonnepanelen te installeren. Als je liever zelf geen zonnepanelen hebt, of hier niet de mogelijkheid toe hebt, is het ook mogelijk een aandeel te nemen in een windmolenpark of een zonneweide.
Volgens de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland bedragen de meerkosten voor een nieuwe NOM-woning zo’n €16.000. Dit is vaak niet een realistisch bedrag voor woningeigenaren van een bestaande woning. Het is slim om alvast een paar stapjes in de juiste richting te zetten, zo werk je langzaam maar zeker naar een duurzamere woning toe. Beter voor het milieu en uiteindelijk ook voor jouw portemonnee.
Heb je niet afdoende geld om deze verduurzamingsmogelijkheden te treffen? Daar kan Smartfee je mee helpen! We kunnen samen kijken naar de financiële mogelijkheden en de mogelijkheden voor het aanvragen van subsidie. Zo kunnen we kijken of het mogelijk is geld vrij te maken uit je bestaande hypotheek of het afsluiten van een groene lening een optie is. Hier kan ik je alles over uitleggen als Erkend Financieel Adviseur en Adviseur Duurzaam Wonen. Maak vooral een afspraak!
Een woning aankopen brengt vaak al genoeg stress met zich mee. Het verhuizen van je spullen, en het opfrissen en opknappen van de woning kost al best veel energie. Gelukkig staat Smartfee voor je klaar!
Een woning aankopen brengt vaak al genoeg stress met zich mee. Het verhuizen van je spullen, en het opfrissen en opknappen van de woning kost al best veel energie. Gelukkig staat Smartfee voor je klaar!
Een bekend woord, een iets minder bekende betekenis. Je hebt het vast al in het nieuws gehoord, of van je buren. De stijging van de inflatie is de laatste tijd door het dak heen gegaan.
Wanneer je je hypotheek oversluit of wanneer je besluit een ander huis aan te kopen kan het zo zijn dat je verplicht moet aflossen. Hier komen een aantal fiscale vragen bij kijken.
De afgelopen jaren zijn bankkantoren steeds meer aan het verdwijnen. Zo zijn ook de RABOBANK, ING en de ABN AMRO uit het straatbeeld van Breukelen verdwenen en is het ook niet meer even makkelijk naar de bank te gaan voor advies.
Het meenemen van je hypotheek naar een nieuwe woning wordt steeds meer populair. Dit komt omdat de rente op de hypotheek die de mensen al hebben vaak lager is dan de rente die nu aangeboden wordt.
Al 25 jaar is Corné Leenaars actief in de financiële wereld. Hij heeft ervaring in de bankwereld, bij mid-office organisaties en bij makelaars. Hij heeft zich verder gespecialiseerd in hypotheken. Er is geen hypotheekproduct dat Corné niet kent en via Smartfee kan hij de gewenste hypotheek ook bij alle partijen onderbrengen, waaronder de Duitse Volksbank. Smartfee is onafhankelijk en zal altijd kiezen voor de beste oplossing voor jou als klant. Persoonlijk financieel advies op maat.
G. v. Nijenrodestraat 154A, Breukelen
Tel: 030 – 267 6382
Mail: info@smartfee.nl
Ma t/m Vr
09.00 - 17.30
In de avonduren op afspraak